• Free shipping on orders above €75 in The Netherlands
  • Order before 16:00 for next day delivery
  • Safe payment


Interview with Lars Joosten, the designer behind the GRAIL Anniversary ring.

Voor ons 5 jarig bestaan hebben we een speciaal item gemaakt, de GRAIL Anniversary Ring.
Na 1,5 jaar te hebben gewerkt aan dit project zijn wij trots het te mogen presenteren. De ring is bedacht en gemaakt in samenwerking met Lars Joosten, een jonge juwelier en vriend van de winkel. Wij hebben samen met Lars Joosten gezeten voor een kort interview, wat heeft hem tot juwelier gebracht? En hoe is de GRAIL ring gemaakt? Check het nu in onderstaand interview.
 

Hoe ben je aan dit idee begonnen en hoe werk je zoiets uit?
Ik had al een langere tijd het idee om een traditioneler sieraad te maken. Bovenaan mijn lijst stond dan ook de zegelring, een van de meest iconische en tijdloze sieraden. Zodra ik de kans had, heb ik het idee voorgelegd en het enthousiasme rondom het project was direct ontstaan.

Na verschillende brainstormsessies en schetsen waren we over 1 ding zeker: het bekende “GRAIL Cup Logo” moet op de ring. Het “GRAIL Cup Logo” was de perfecte zegel aangezien het een klassieke ‘touch’ heeft maar toch uit mooie strakke lijnen bestaat. De eerste tekeningen maak ik in een 3D-tekenprogramma om een goed beeld te krijgen van de ring. De eerste ontwerpen heb ik 3D-geprint in ‘castable wax’. Normaal wordt een zegelring met de hand uit was gesneden, maar dat was niet mogelijk door de strakke lijnen van het ontwerp.


Vervolgens heb ik samen met Floyd en Sjuul (eigenaren van GRAIL) het definitieve ontwerp uitgekozen.
Van het ontwerp worden een achttal wassen modellen aan elkaar verbonden met wassen staafjes aan een grote wassen staaf. Uiteindelijk blijft er een wassen ‘boom’ over.

Deze wordt overgoten met hittebestendige gips om er een mal van te maken. Wanneer het gips is uitgehard wordt de was eruit gebrand in een oven, met als resultaat een super gedetailleerde mal van de 3D-geprinte wassen modellen.

 


Wat heeft je er toe gebracht om te
beginnen met het maken van sieraden?
Het begon allemaal nadat ik was afgestudeerd aan de kunstschool. Ze boden een uitgebreid programma om te leren ontwerpen, maar dan aan de hand van sieraden. Voorheen was ik vaker bezig met grote installaties en sculpturen, daarom leek het me interessant om kleiner te leren werken zodat ik mijn skills en visie kon uitbreiden. Voor mij zit de uitdaging vooral in het uitvinden van nieuwe systemen en sieraden met een diepe achterliggende betekenis. Het mooie vind ik dan ook de relatie tussen lichaam en sieraad, net zoals bij kleding is het iets dat je draagt en waarmee je jezelf kunt uitdrukken. 

Wat was het leukste aan het ontwerpen van de ring?
Tijdens het proces kwam ik bijna wekelijks naar de winkel om vooruitgang en mogelijkheden te bespreken. Het mooie hieraan was dan ook om een ring te mogen ontwerpen voor mijn nr 1. winkel waar ik al sinds het begin kom. Om het project nu als eindproduct te zien is dan ook gewoon geweldig. 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

GRAIL 4.5 / 5 - 38 Reviews @ www.google.com
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »